Χωρίς κούρσες η 4η μέρα του Syros Race 2012. Aνακυρήχθηκαν οι νικητές σε IRC & ORCi.

Χωρίς ιστιοδρομίες και την τέταρτη ημέρα των προγραμματισμένων αγώνων ολοκληρώθηκε το Syros Race 2012 & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας με το μελτέμι να φτάνει και τους 40 κόμβους κρατόντας τα σκάφη δεμένα στο λιμάνι.

 

Το δυνατό μελτέμι που φύσαγε από νωρίς το πρωί έκανε απαγορευτικές τις συνθήκες για ιστιοπλοΐα. Η ένταση του ανέμου πολύ συχνά έφτανε και ξεπέρναγε τους 40 κόμβους. Η επιτροπή αγώνων αποφάσισε να σηκώσει την σημαία της αναβολής και να κρατήσει τα σκάφη στο λιμάνι, περιμένοντας τον άνεμο να πέσει.

 

Τελικά μετά από αρκετές ώρες αναμονής πήραν την απόφαση να δώσουν τη λήξη της ημέρας και παράλληλα του Syros Race & Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Αυτό σήμαινε πως τα αποτελέσματα παραμείναν τα ίδια όπως μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας αγώνων, με τρεις ιστιοδρομίες όρτσα – πρύμα και το μεγάλο offshore ολοκληρωμένα.

 

Έτσι στην ORCi κατηγορία Πανελλήνιος Πρωταθλητής για το 2012 είναι το σκάφος Αριστοφανή με κυβερνήτη τον Νικόλαο Σινούρη. Η ομάδα έδειξε να είναι αρκετά ικανοποιημένη με την επίδοσή της έχοντας τρέξει αρκετούς διεθνής αγώνες φέτος και έχοντας το Πανελλήνιο ως απώτερο σκοπό του. Δεύτερο τερμάτισε το Αριστοτέλης με πλήρωμα τους φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Μελίτη 4 του Γιώργου Ανδρεάδη που πήρε την Τρίτη θέση.

 

Στην IRC κατηγορία όπου συμμετείχε το σκάφος ΟΥΣΥΡΑ του Ν.Ο.Σύρου το οποίο κατέλαβε την όγδοη θέση, πρώτος είναι το σκάφος Baximus από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη, μπροστά από το MelX 2 του Σταύρου Παπαγιανόπουλου στη δεύτερη θέση και το Jinetera του Θάνου Ανδρόνικου στην τρίτη.

 

Τέλος στα ORC Club, προηγείται το Quasar με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Avantes του Ιωάννη Αφεντρά. Στην Τρίτη θέση βρίσκεται το Ipsipili Aegeas Yachting του Στάθη Σοφίτση.

 

Για αύριο είναι προγραμματισμένη μία ιστιοδρομία για την κατηγορία ORC Club αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το δυνατό μελτέμι που δίνει και πάλι το προγνωστικό.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Στην 6η θέση μετα την 1η ημέρα αγώνων του Syros Race 2012 το ΟΥΣΥΡΑ.

Μετά την ολοκλήρωση των τριών ιστιοδρομιών της πρώτης ημέρας των αγώνων Syros Race 2012/Πανελλήνιο Πρωτάθλημα …

Αφήστε μια απάντηση