120 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ- ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

39η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης

 

Η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ξεκινά μαθήματα ιστιοπλοΐας με την 39η σειρά ΣΙΑΘ, στις 16 Σεπτεμβρίου 2013.

Σκοπός της Σχολής είναι η γνωριμία των μαθητών με το άθλημα και η απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων για να συμμετέχουν σ’ αυτό.

Επίσης η απόκτηση ευρύτερης γνώσης γύρω από τη θάλασσα και το σκάφος.

Τα μαθήματα της Σχολής διακρίνονται σε θεωρητικά και πρακτικά, που γίνονται στα γραφεία του Ομίλου, και στα σκάφη του Ν.Ο. Σύρου.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 20 ώρες θεωρητικών και 60 ώρες πρακτικών μαθημάτων .

Τα θεωρητικά μαθήματα γίνονται 2-3 φορές την εβδομάδα, και ακολουθούν 2 πεντάωρα πρακτικής άσκησης εβδομαδιαία, κάθε Σάββατο και Κυριακή απόγευμα, σε ομάδες 8-9 ατόμων.

Δίδονται σημειώσεις του Ν.Ο. Σύρου και προτείνονται επίσης και άλλα κατάλληλα βιβλία.

Ο κύκλος των μαθημάτων ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες ή εκπαιδευτικά ταξίδια με σκάφη του Ν.Ο. Σύρου.

Στο τέλος των μαθημάτων και μετά από γραπτές εξετάσεις, οι μαθητές αποκτούν πτυχίο το οποίο πιστοποιεί ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, με το οποίο μπορούν να έχουν την δυνατότητα πλοήγησης ιστιοπλοϊκού σκάφους, όπως ορίζει ο νόμος.

 

 

ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ- ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ.

 

Mέσα στα πλαίσια του Αγωνιστικού Τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ξεκίνησε τον Μάιο, με το αγωνιστικό σκάφος του Ομίλου ΟΥΣΥΡΑ, τμήμα με παλιούς αθλητές κατόχους Πτυχίου Ιστιοπλοΐας, προπονήσεις και εκπαίδευση, με μηνιαία συνδρομή και ειδική μέριμνα για φοιτητές.

Μέσα από το αγωνιστικό-προπονητικό τμήμα έχουν έρθει παλιοί ιστιοπλόοι να χαρούν το αγωνιστικό σκάφος ΟΥΣΥΡΑ του Ομίλου, και έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τη ναυτιλία και τους κόμπους, να τιμονεύσουν σε διάφορες πλεύσεις, να κάνουν αναγνώριση ακτών και να χρησιμοποιήσουν πορτολάνους, σε θαλάσσιες εξορμήσεις.

Η συμμετοχή σε αγώνες, είναι μια ευκαιρία για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις με πολλές συμμετοχές, και επίσης συμμετοχές σε αγώνες, με τον Προπονητή Ιστιοπλοΐας Γιάννη Γρυπάρη.

Το τμήμα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα, με 4 ώρες προπόνηση κάθε φορά.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές.

Απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

 

Έφοροι Ανοιχτής Θαλάσσης ΝΟΣ

Μίλτος Σακελλαρίου, Γιώργος Φίλιος

 

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 39η ΣΙΑΘ Ν. Ο. ΣΥΡΟΥ.

 

Θέλοντας να κάνουμε γνωστό στο ευρύτερο κοινό της Σύρου το άθλημα της Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης, το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Σύρου αποφάσισε λόγω της οικονομικής κρίσης, να μειώσει το κόστος συμμετοχής της Σχολής, να έχουν κίνητρο συμμετοχής όλοι οι ενήλικοι αθλητές του Ομίλου από όλα τα τμήματα του, όπως και ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας που σχετίζονται με την θάλασσα.

Επίσης μέσα από το αγωνιστικό-προπονητικό τμήμα ευελπιστούμε να έρθουν παλιοί ιστιοπλόοι να χαρούν το αγωνιστικό σκάφος ΟΥΣΥΡΑ του Ομίλου, να έχουν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τη ναυτιλία και τους κόμπους, να τιμονεύσουν σε διάφορες πλεύσεις, να κάνουν αναγνώριση ακτών και να χρησιμοποιήσουν πορτολάνους, σε θαλάσσιες εξορμήσεις.

 

ΤΜΗΜΑ 39ης ΣΙΑΘ

 

300 ΕΥΡΏ για ενήλικες . Στην τιμή αυτή περιέχονται σημειώσεις και εκπαιδευτικό CD με τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις .

150 ΕΥΡΩ σε ενήλικες αθλητές του Ομίλου με αθλητική ταυτότητα εν ισχύ, μαθητές ΑΔΣΕΝ.

200 ΕΥΡΩ σε ειδικές κατηγορίες (Λιμενικοί, Πολεμικό Ναυτικό, κ.α.)

 

ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

 

40 ΕΥΡΩ μηνιαία συνδρομή σε ενήλικες κατόχους πτυχίου Ιστιοπλοΐας και αθλητές αγωνιστικής ιστιοπλοΐας κατόχους αθλητικής ταυτότητας.

20 ΕΥΡΩ μηνιαία συνδρομή σε φοιτητές ιστιοπλόους κατόχους αθλητικής ταυτότητας και πτυχίου ιστιοπλοΐας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

 

ΑΚΤΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ «ΕΛΛΗ» 9, (Δίπλα στο Λιμεναρχείο)- ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ

ΤΗΛ. 22810 88666 ( 10-1μ.μ) Κ. Ράνια Κρητικού, Κιν: 6972204356, 6982555707

 

 

Έφοροι Ανοιχτής Θαλάσσης ΝΟΣ

Μίλτος Σακελλαρίου, Γιώργος Φίλιος.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Σχολές

  Το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης ιδρύθηκε το 1985 Τότε  διοργανώθηκε η πρώτη Σ.Ι.Α.Θ. (Σχολή …

Αφήστε μια απάντηση