Η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου στη β΄φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ανδρών

Μια ομάδα με πηγαίο ταλέντο, απίστευτη δύναμη και θέληση: Η νεανική Ομάδα Υδατοσφαίρισης ανδρών του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.
Η ομάδα υδατοσφαίρισης του Ν.Ο Σύρου στη β΄φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Ανδρών

Η ανδρική ομάδα Υδατοσφαίρισης ανδρών του Ναυτικού μας Ομίλου, μετά από τρία χρόνια πέρασε στη δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και την επόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα που θα της δώσει το εισιτήριο για την άνοδο στη Β΄ Εθνική.


Η Ομάδα του Ν.Ο Σύρου μετά από νικηφόρο αγώνα της, το περασμένο πρωί του Σαββάτου 18.07.2015, στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου.

 

Η ομάδα έχει ήδη επιτύχει το στόχο της, που ήταν η είσοδός της στη δεύτερη τελική φάση της σειράς και το γεγονός αυτό μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη συνέχεια.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των πέντε ομάδων με το σύστημα pool, δηλαδή κάθε ομάδα αντιμετωπίζει όλους τους αντιπάλους του ομίλου της. Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο προάγονται στη Β΄ Εθνική και στη συνέχεια ακολουθούν χιαστί παιχνίδια μεταξύ τους (η ομάδα που θα τερματίσει 1η στον 1ο Όμιλο, θα αγωνιστεί με την ομάδα της 2ης θέση 2ου Ομίλου και αντιστοίχως) .

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι (22/7) στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση των αγώνων της Τελικής φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (30 Ιουλίου – 2 Αυγούστου, Δημοτικό Kολυμβητήριο Αμαρουσίου).

Η ομάδα μας κληρώθηκε στον α΄ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει εκ νέου τους γνώριμους αντιπάλους της, Τρίαινα Βούλας και Δελφίνια Μεταμόρφωσης. Τον Όμιλο συμπληρώνουν η ομάδα της Ξάνθης και η νικήτρια ομάδα του 1ου Ομίλου Θεσσαλονίκης της α΄ φάσης, η οποία ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: 1. 1ος Θεσσαλονίκης*, 2. Τρίαινα Βούλας, 3. ΚΟ Ξάνθης, 4. Δελφίνια Μεταμόρφωσης, 5. ΝΟ Σύρου
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: 1. ΝΟ Μυτιλήνης, 2. Τρίτων Αμαρουσίου, 3. ΠΕΚΕ Βροντάδου, 4. Άρης Νίκαιας, 5. ΣΑΠΚ Νεάπολης

Σύντομα θα αναρτήσουμε το πρόγραμμα αγώνων, έτσι ώστε να δώσουμε και την ευκαιρία στους φίλους της ομάδας που θα βρεθούν την επόμενη εβδομάδα στο Μαρούσι, να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια των αθλητών μας.

Ευχαριστούμε θερμά το ηλεκτρονικό περιοδικό «Syros Sports» και το αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Κοινής Γνώμης» που κάλυψαν τα παιχνίδια της ομάδας μας στην πρώτη φάση του τουρνουά με αναλυτικά ρεπορτάζ.

Παραθέτουμε ενδεικτικά δύο σχετικούς συνδέσμους για τους φίλους που θα ήθελαν να ενημερωθούν πιο αναλυτικά:

file:///C:/Documents%20and%20Settings/user1/%CE%95%CF%AE%20%CE%93%CE%BD%CF%8E%CE%BC%CE%B7.htm

http://syros-sports.gr/index.php/ygros-stivos2-2/2822-prokrish-nos2

Στο αγωνιστικό μέρος της πρώτης φάσης η ομάδα μας έφτασε τις τρεις νίκες στα πέντε παιχνίδια, ενώ κατά κοινή ομολογία, αν δεν προέκυπταν κάποια σοβαρά απρόοπτα (κυρίως απουσίες και τραυματισμοί αθλητών) θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και τη δεύτερη θέση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, κοινός στόχος της Διοίκησης και της προπονητικής ομάδας σ΄ αυτή τη φάση, δεν αποτελεί η διάκριση ως αυτοσκοπός, αλλά η προώθηση νεαρών Συριανών αθλητών στην ανδρική ομάδα και η δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης που βασίζεται κυρίως στα τμήματα υποδομών.

Τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟ Σύρου στηρίζεται σε νεαρούς άνδρες πολίστες, οι οποίοι προπονούνται στο κλιμάκιο της Αθήνας κάτω από τις οδηγίες του πρώτου προπονητή Θοδωρή Μπερδέ.

Ήδη 8 αθλητές εκ της 15άδας που συμμετείχε στην πρώτη φάση των ομίλων της Β΄ Εθνικής είναι Συριανοί αθλητές, οι οποίοι είτε διαμένουν μόνιμα στο νησί μας, είτε σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ικανού αριθμού Συριανών νεαρών αθλητών που θα στελεχώνουν προοδευτικά την ομάδα των ανδρών.

Η ομάδα του ΝΟ Σύρου σε time out υπό τις οδηγίες του Θ. Μπερδέ στον τελευταίο αγώνα της α΄ φάσης με τα Δελφίνια Μεταφόρφωσης το βράδυ της Κυριακής 19.07.2015

Η ομάδα που χτίζεται, έχει μέσο όρο ηλικίας 22.5 έτη και φιλοδοξία της Διοίκησης του Ναυτικού μας Ομίλου σε συνεννόηση με την προπονητική ομάδα είναι ο μέσος όρος να διατηρείται σ΄ αυτό το επίπεδο.

 

Η ομάδα Water Polo του Ν.Ο Σύρου γευματίζει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 18.07.2015 στην περιοχή του Χαϊδαρίου

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός της συμμετοχής δύο 14χρονων αθλητών παίδων της ομάδας μας, του Αντώνη Πρίντεζη και του Αχιλλέα Τσιργή, οι οποίοι ενσωματώθηκαν άμεσα στην ανδρική ομάδα, πήραν χρόνο συμμετοχής και επέδωσαν εξαιρετικά στην πρώτη φάση, λαμβάνοντας υπόψη το νεαρό της ηλικίας τους. Ασφαλώς δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο νεαροί αθλητές που σε λίγα χρόνια θα μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στην ομάδα μας. Είναι όλοι ανεξαιρέτως οι έφηβοι, παίδες και μίνι παίδες αθλητές μας που διαμένουν μόνιμα στη Σύρο. Υπενθυμίζουμε ότι στην ανδρική ομάδα είχαν επίσης συμπεριληφθεί και οι Γιώργος Μανούσος, Πέτρος Ρούσσος, Αργύρης Κρεατσούλας και Μάνος Μαυράκης, έφηβοι και παίδες αθλητές, αλλά διάφοροι λόγοι δεν τους επέτρεψαν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό το πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Καρακατσάνης, εν ενεργεία αθλητής και ο Άγγελος Τσινός επίσης εν ενεργεία αθλητής και φοιτητής ΤΕΦΑΑ, έχουν αναλάβει ως προπονητές τη θερινή περίοδο, τα τμήματα υποδομών και ακαδημιών, κάνοντας ομολογουμένως εξαιρετική δουλειά.

Ευελπιστούμε το Κολυμβητήριο να παραμείνει ανοιχτό από το Σεπτέμβρη και έπειτα, έτσι ώστε όλη αυτή η προετοιμασία να πιάσει τόπο και τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο το άθλημα του water polo, το οποίο, όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα του υγρού στίβου του Ομίλου μας, ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία των νέων του τόπου μας.

Η ομάδα ανδρών του Ν.Ο Σύρου αποτελείται, από τους εξής αθλητές μας (με αλφαβητική σειρά).
Διακοδημήτρης Νώντας, Διακοδημήτρης Φώτης, Ζαμάνης Φάνης, Ζορμπάς Βασίλης, Κάλλης Βασίλης, Καλογρίδης Λευτέρης, Κρητικός Αντώνης (αρχηγός), Μαμόγλου Φώτης, Μιχάλοβιτς Απόστολος, Μπογιατζάκης Κώστας, Παπαδημητρίου Βασίλης, Πρίντεζης Αντώνης, Ρήγας Διονύσης, Ρούσσης Γιάννης, Τσινός Άγγελος, Τσιργής Αχιλλέας και Φουρνιστάκης Αντώνης.
Μέσος όρος ηλικίας ομάδας: 22,5 έτη
Προπονητής: Θοδωρής Μπερδές, Β. Προπονητής: Μάρκος Ξαγοράρης
Υπεύθυνος Αποστολής: Ρούσσης Χρήστος

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας (και ιδιαιτέρως στους αθλητές μας εκτός Σύρου), όχι μόνο για τις αγωνιστικές τους ικανότητες, αλλά και για το εξαιρετικό ήθος τους και το μορφωτικό τους επίπεδο. Οι πολίστες μας συνδέθηκαν ισχυρά με την ομάδα την τελευταία διετία, δούλεψαν με ανιδιοτέλεια και αγάπη για το Σύλλογο και έχουν προσφέρουν σημαντικά. Οι αθλητές του κλιμακίου της Αθήνας αποτελούν μέλη της αθλητικής οικογένειας του ιστορικού μας Ομίλου και θα είναι στην καρδιά μας για πάντα.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Αγώνας υδατοσφαίρισης: Ν.Ο. ΙΤΕΑΣ – Ν.Ο. ΣΥΡΟΥ

Δείτε την αναμέτρηση της ομάδας υδατοσφαίρισης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου με τον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας …

Αφήστε μια απάντηση