Διασυλλογικός αγώνας ιστιοπλοΐας τριγώνου “Ενσωμάτωση Δωδεκανήσου”

Με 7 κύπελλα επέστρεψε στη Σύρο το τμήμα Iστιοπλοΐας Tριγώνου του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, το οποίο βρέθηκε στην Κω το περασμένο Σαββατοκύριακο 4-6/3/16, με 12 αθλητές & σκάφη τύπου Optimist και Laser 4.7, συμμετέχοντας στο Διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας τριγώνου «Ενσωμάτωση Δωδεκανήσου».

Οι νεαροί θαρραλέοι μας καπεταναίοι και οι γενναίες καπετάνισσες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε όλα τα επίπεδα, εκπροσωπώντας επάξια τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.
Ο εν λόγω αγώνας διοργανώθηκε από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Βρεφονηπιακών Σταθμών (Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ.) Κω και το Ναυτικό Όμιλο Κω, για την 68η επέτειο από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα την 7η Μαρτίου 1948.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016, στο ξενοδοχείο «Kως».

Οι ιστιοδρομίες διεξήχθησαν έξω από το λιμάνι της Κω με συμμετοχή 35 αθλητών με σκάφη τύπου Optimist & 12 αθλητών με σκάφη τύπου Laser. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές και έτσι πραγματοποιήθηκαν για κάθε κατηγορία, 3 ιστιοδρομίες κάθε μέρα.

Η συμμετοχή των αθλητών του Ομίλου μας στο διασυλλογικό αγώνα της Κω υπήρξε μια πολύ καλή αγωνιστική προετοιμασία, ενόψει του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Νήσων Αιγαίου & Κρήτης, που φέτος θα διεξαχθεί στο νησί της Πάρου, από 24 έως 27 Μαρτίου και το οποίο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, αφού αποτελεί αγώνα πρόκρισης των αθλητών για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας.

Η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους εθελοντές και τα μέλη του του Ναυτικού Ομίλου Κω για την εξαιρετική διοργάνωση και την άψογη υποδοχή και φιλοξενία της ομάδας μας.

Οι θέσεις των αθλητών που διακρίθηκαν στους αγώνες :

• Optimist Αγόρια (11-),
Μαραγκός Πέτρος 1η θέση
Ρούσσος Γιώργος 2η θέση
Χατζάκης Βασίλης 3η θέση

• Laser 4.7 Κορίτσια
Ρούσσου Μαρία 2η θέση ( & 3η θέση στην Γενική Laser 4.7)
Παραβάλου Μόνικα 3η θέση

• Laser 4.7 Αγόρια
Φρέρης Γιώργος 2η θέση

Για πρώτη φορά συμμετείχαν, καταλαμβάνοντας αρκετά καλές θέσεις στη γενική κατάταξη Optimist , οι αθλητές :
Σπύρος Σμπέτεγκα -Παναγιωτίδης στην 15η θέση καθώς επίσης και ο
Γιάννης Καψάσκης στην 18η θέση.

Γενικά και οι υπόλοιποι αθλητές της κατηγορίας Optimist, κατατάχθηκαν σε υψηλές θέσεις στη γενική κατάταξη Optimist :
Ζακό Βαρελάς Ορέστης 6η θέση
Ζακό Βαρελά Εμίρα 13η θέση
Μπατζάκας Μάρκος 19η θέση
Βουτσίνου Γεωργία 21η θέση

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Συμμετοχή του ΝΟΣ στο 5ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΩΛΙΑΡΟΣ»

Ο Ν.Ο. Σύρου συμμετείχε στον αγώνα με 18μελή ομάδα αθλητών (13 Optimist και 5 Laser 4.7), την οποία συνόδευαν τρεις προπονητές-συνοδοί. Από τα 18 παιδιά τα 6 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση