Εξαιρετικές εντυπώσεις οι τρεις αθλητές μας που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κατηγορίας Laser 4.7

Επιτυχιών συνέχεια για το τμήμα ιστιοπλοίας του Ν.Ο.Σύρου. Οι τρεις αθλητές μας που συμμετείχαν για πρώτη τους φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Laser 4.7 που διοργανώθηκε από τον Ν.Ο.Αιγίου από 2 έως 5 Ιουλίου, συνοδευόμενοι από τον προπονητή τους κ. Γιάννη Γρυπάρη, άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Αναλυτικότερα η παρουσία του Ομίλου μας είχε ως εξής:
Η ταλαντούχα, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες, Μαρία Ρούσσου κατάφερε με ένα δυνατό ξεκίνημα την πρώτη ημέρα των αγώνων (βρέθηκε ακόμη και στην 1η θέση), αλλά και με μια καλή συνέχεια τις δύο επόμενες, πλασαρίστηκε στην 4η θέση στην ηλικιακή της κατηγορία των κορασίδων με μόλις 2 βαθμούς διαφορά από την 3η και στην 22η θέση στη γενική των κοριτσιών σε σύνολο 48 αθλητριών.

Πολύ καλός και ο Ερμής Μιχαηλίδης που με αρκετά καλές θέσεις στις περισσότερες από τις εννέα ιστιοδρομίες που διεξήχθησαν, κατετάγη 10ος στους παίδες και 38ος στη γενική βαθμολογία των αγοριών (συμμετείχαν 109 αθλητές).

Ο τρίτος και άτυχος της παρέας Ορέστης Ζακό Βαρελάς συμμετείχε μόνο στις τρεις πρώτες ιστιοδρομίες της πρώτης ημέρας αφού τις επόμενες δύο ημέρες ταλαιπωρήθηκε από μια τροφική δηλητηριάση. Η θέση που κατέλαβε είναι η 57η στους παίδες και η 104η στη γενική.

Τηρουμένων των αναλογιών, αφού οι αθλητές μας υστερούν τόσο σε εμπειρία από συμμετοχές σε αγώνες όσο και σε εξοπλισμό σε σχέση με τους αθλητές που παίρνουν μέρος με αξιώσεις σε τέτοιου είδους πρωταθλήματα, η αποστολή υπερκάλυψε τον στόχο της βάζοντας ταυτόχρονα γερές βάσεις για τη συνέχεια. Με τη σκληρή δουλειά και την επιμονή που διακρίνει τους ιστιοπλόους, αλλά και την απαιτούμενη οικονομική στήριξη από αυτούς που έχουν τη δυνατότητα, είναι βέβαιο ότι στο προσεχές μέλλον ο Ν.Ο.Σ. θα πανηγυρίσει και πάλι πανελλήνιες διακρίσεις μέσω της ιστιοπλοίας τριγώνου!

Τελειώνοντας, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στον πρώην αθλητή του Ομίλου μας και νυν προπονητή του Ι.Ο.Πειραιώς, κ. Ισίδωρο Δαρζέντα για τη “φιλοξενεία” του προπονητή μας στο φουσκωτό σκάφος του και στον πρώην έφορο του τμήματος ιστιοπλοίας του Ν.Ο.Σ., κ. Γεώργιο Μαραγκό για την παραχώρηση του Ι.Χ. αυτοκινήτου του για τις ανάγκες της αποστολής μας.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Συμμετοχή του ΝΟΣ στο 5ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΩΛΙΑΡΟΣ»

Ο Ν.Ο. Σύρου συμμετείχε στον αγώνα με 18μελή ομάδα αθλητών (13 Optimist και 5 Laser 4.7), την οποία συνόδευαν τρεις προπονητές-συνοδοί. Από τα 18 παιδιά τα 6 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα.