Ολοκλήρωση της 50ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε το τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι της 50ης Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Πριν από την εκκίνηση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, έγιναν τα απαραίτητα προληπτικά tests, πραγματοποιήθηκαν θερμομετρήσεις και συμπληρώθηκαν τα απαιτούμενα έντυπα δηλώσεων από όλους τους επιβαίνοντες. Στην διαδικασία εξυπηρέτησε ο  κ. Γεώργιος Αλτουβάς τον οποίο ευχαριστούμε .

Το ξεκίνημα έγινε την περασμένη Παρασκευή με τρία σκάφη, το «ΟΥΣΥΡΑ» του ΝΟΣ, την «ARGO», προσφορά του κ. Αντώνη Λεμονάκη και την  «ΟΚΥΡΟΗ», προσφορά του κ. Γεώργιου Μαραγκού. Οι άνεμοι ευνοϊκοί σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής έως και τη Σέριφο όπου και έπνεαν στα 5-6 Beaufort. Την επόμενη μέρα συνεχίστηκε το ταξίδι από Σέριφο προς τα Λουτρά Κύθνου με μία μικρή στάση στην «Κανάλα» και τέλος την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η επιστροφή προς τη Σύρο.

Στην  πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού ταξιδιού συνέβαλαν οι καθηγητές μας Αλέξης Ξηραδάκης και Ορέστης Βελλής, τους οποίους ευχαριστούμε για την συνεισφορά τους σε γνώσεις και χρόνο.

Στους μαθητές μας ευχόμαστε καλές θάλασσες και ούριους ανέμους στα πανιά τους και προπαντός να επιδεικνύουν αγάπη και σεβασμό  στις θάλασσές μας.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Φιλικός αγώνας ιστιοπλοΐας για το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΟΣ

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, το μεσημέρι της Κυριακής …