Syros Race 2010

Το SYROS RACE ήταν, κατά κοινή ομολογία, ο πιο επιτυχημένος αγώνας του IRC circuit 2009. Το 2010, ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με την επαγγελματική υποστήριξη της SEA RACES θα οργανώσει και πάλι τον αγώνα στην Ερμούπολη της Σύρου, από την 1η μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου. 

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σκάφη

Α.. IRC 1 με TCC μεγαλύτερο από 1,055,

Β.  IRC 2 με TCC από 0,950 μέχρι και 1,055

Γ. ORC international όπου οι κατηγορίες θα διαμορφωθούν με τις συμμετοχές.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις ημέρες και θα περιλαμβάνει διαφόρων ειδών διαδρομές. Έχει προγραμματισθεί ένας αγώνας απόστασης 40 ναυτικών μιλίων με βαθμολογική πόρτα (scoring gate) στην παραλία Paradise της κοντινής Μυκόνου, διαδρομές τριγωνικές και όρτσα-πρίμα, καθώς κι ένας παράκτιος αγώνας (coastal) κοντά στις ακτές του νησιού. Η επιλογή κάθε διαδρομής θα γίνεται με βάση τις συνθήκες κάθε ημέρας, ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αγωνιστικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα διαχείρισης και εκτέλεσης του αγώνα είναι έμπειρη, πολυτάλαντη, με ανοιχτό μυαλό και φαντασία. Η τοποθεσία είναι εξαιρετική: ένα γραφικό Κυκλαδίτικο νησί στην καρδιά των Κυκλάδων, μόλις 70 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά και με συχνότατη συγκοινωνία. Ο στίβος του αγώνα έχει ιδανικές καιρικές συνθήκες και η φιλόξενη τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους ιστιοπλόους.

Η εντύπωση από το SYROS RACE του 2009 ήταν ενθαρρυντική: ένας καλά οργανωμένος αγώνας από ένα ιστορικό ναυτικό όμιλο ενός αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Οι συμμετοχές ήταν πολύ καλές ποιοτικά, ενώ δεν έλειψαν και μερικές «πρεμιέρες» αγωνιστικών σκαφών! Οι διοργανωτές αξιολόγησαν τις επιτυχίες και τα κενά, τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της διοοργάνωσης και ήδη έχουν προγραμματισθεί αλλαγές και βελτιώσεις, κυρίως στον ελλιμενισμό των σκαφών και στο πρόγραμμα των απογευματινών εκδηλώσεων. Η εμπειρία, η όρεξη και το μεράκι είναι η εγγύηση ότι το SYROS RACE του 2010 θα είναι ακόμη καλύτερο και η συμμετοχή σε αυτό θα είναι μια αξέχαστη και ευχάριστη εμπειρία για όλους!

Λεπτομέριες στο παρακάτω link

http://www.searaces.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=57

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Το ΟΥΣΥΡΑ δεν τα κατάφερε στην 2η ημέρα των αγώνων Syros Race 2012

Το σκάφος του Ν.Ο.Σύρου ΟΥΣΥΡΑ δεν κατάφερε να τερματίσει τη 2η ημέρα των αγωνών στην …

Αφήστε μια απάντηση