Πώς κύλησε το Syros Race 2011…

To Syros Race 2011 τελείωσε…απόλυτα επιτυχημένο…με τα καλύτερα λόγια από το στόμα των πληρωμάτων για την διοργάνωση. Διαβάστε περισσότερα για το πώς κύλησαν οι αγωνιστικές ημέρες.

 

ΠΕΜΠΤΗ 1/9/11

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα της τρίτης κατά σειρά διοργάνωσης του Syros Race ξεκίνησε με δειγματοληπτικούς ελέγχους ασφαλείας και καταμετρήσεις στα συμμετέχοντα σκάφη, ενώ η εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας δώθηκε στις 14.00 όπως ήταν προγραμματισμένο. Τα σκάφη εκκίνησαν όλα μαζί για αγώνα Oλυμπιακού τριγώνου και στη συνέχεια παλινδρομικό αγώνα (όρτσα-πρίμα).Η μεταβλητότητα του ανέμου –που κυμάνθηκε από άπνοια μέχρι και 17-18 κόμβους– δημιούργησε ενδιαφέρουσες συνθήκες για τα σκάφη και τα πληρώματα, τα οποία κλήθηκαν να επιστρατεύσουν όλη τους τη μαεστρία σε θέμα τακτικής.

Στην κατηγορία IRC την πρώτη θέση πήρε το σκάφος ΟΥΣΥΡΑ του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, ενώ στα ORC ξεχώρισε το GRANMA X του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9/11

Η δεύτερη αγωνιστική ημέρα του Syros Race χαρακτηρίστηκε από το μεταβλητό καιρό, καθώς οι προβλέψεις για αέρα 15-20 κόμβων δεν επαληθεύτηκαν πλήρως, δίνοντας μεγάλα διαστήματα χαμηλού καιρού και άπνοιας και αναγκάζοντας τα συμμετέχοντα σκάφη να «πειραμαστιστούν» με αρκετές, διαφορετικές τακτικές προεκειμένου να καταφέρουν να φτάσουν τη βαθμολογική πύλη στην παραλία Super Paradise της Μυκόνου. Όσοι τα κατάφεραν – καθώς κάποια σκάφη εγκατέλειψαν την προσπάθεια λόγω χρονικού ορίου – είχαν μια γρήγορη επιστροφή στην Ερμούπολη, καθώς ο αέρας σταθεροποιήθηκε αργά το βράδυ.

Την πρώτη θέση στα IRC πήρε το σκάφος ΙΒΑΝΟΗΣ του ΝΟΕΦ με μια εντυπωσιακή κούρσα, ενώ στα ORC πρώτο βγήκε το σκάφος ΑΙΘΡΑ του Ν.Ο. Χανίων.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9/11

Με ωραίο βοριαδάκι 14-16 κόμβους με σπηλιάδες μέχρι 22-23 κόμβους έγινε η 3η αγωνιστική ημέρα του Syros Race με τον παράκτιο αγώνα Ερμούπολη-Φοίνικα-Ερμούπολη! Η διαδρομή -που ξεκίνησε με σημαδούρα στα όρτσα- είχε όλες τις δυνατές πλεύσεις δίνοντας την ευκαιρία για ωραία και ενδιαφέρουσα ιστιοπλοΐα! Τα πληρώματα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι διαφορές στον τερματισμό κρίθηκαν σε δευτερόλεπτα και λεπτά!

Την πρώτη θέση στα IRC πήρε το σκάφος ΟΥΣΥΡΑ του Ν.Ο. Σύρου και το σκάφος GRANMA X του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης στα ORC.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας παρατέθηκε το επίσημο δείπνο για τα πληρώματα και έγινε η απονομή των 3 πρώτων ημερών.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9/11

Για την τελευταία αγωνιστική ημέρα του Syros Race είχε προγραμματισθεί αγώνας ολυμπιακού τριγώνου και παλινδρομικές ιστιοδρομίες (όρτσα-πρίμα). Η αυξημένη ένταση του αέρα όμως οδήγησε την Επιτροπή Αγώνα στην απόφαση να ακυρώσει τον προγραμματισμένο αγώνα. Αντ’ αυτού, αποφασίστηκε να γίνει ξανά ο παράκτιος mini-offshore αγώνας Ερμούπολη-Φοίνικα-Ερμούπολη.

Στην κατηγορία IRC την πρώτη θέση πήρε το σκάφος ΙΒΑΝΟΗΣ του ΝΟΕΦ, ενώ στα ORC το GRANMA X του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Στην τελική κατάταξη του αγώνα πρώτο σκάφος στην κατηγορία IRC αναδείχθηκε το ΟΥΣΥΡΑ του Ν.Ο. Σύρου, στην κατηγορία ORC 1 το GRANMA X του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και στην κατηγορία ORC 2 το ΑΙΘΡΑ του Ν.Ο. Χανίων. Ακολουθεί η βαθμολογία και η γενική κατάταξη αναλυτικά και για τις τρεις κατηγορίες.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Η Ιστορία του Ναυτικού Ομίλου Σύρου ξεκινάει ουσιαστικά από το 1893, ήταν το δεύτερο κωπηλατικό σωματείο του ελληνικού κράτους

Check Also

Το ΟΥΣΥΡΑ δεν τα κατάφερε στην 2η ημέρα των αγώνων Syros Race 2012

Το σκάφος του Ν.Ο.Σύρου ΟΥΣΥΡΑ δεν κατάφερε να τερματίσει τη 2η ημέρα των αγωνών στην …

Αφήστε μια απάντηση