Μεγάλη διάκριση για τα Optimist του Ν.Ο. Σύρου

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 24/6 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Πανελλήνιο Κύπελλο 11χρονων Optimist για το 2019, που διοργανώθηκαν στα Χανιά. Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου συμμετείχε με 6 αθλητές στην πρώτη και με 4 αθλητές στη δεύτερη διοργάνωση.

Σε ότι αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 15-19/6, η συμμετοχή ήταν μεγάλη με 229 αγόρια και 112 κορίτσια, αλλά οι πολύ ιδιαίτερες συνθήκες με τους χαμηλούς και ασταθείς σε διεύθυνση ανέμους, δυσκόλεψαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τους αθλητές αλλά και τους διοργανωτές του αγώνα. Από τις 12 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες διεξήχθησαν οι 10.

Από τα 5 αγόρια της αποστολής, οι Σταμάτης Γρυπάρης και Γιώργος Ρούσσος κατάφεραν να “περάσουν” στον Χρυσό στόλο με τους 100 καλύτερους αθλητές που προκρίθηκαν από τις ιστιοδρομίες των δύο πρώτων ημερών, κατακτώντας την 53η και 96η θέση αντίστοιχα. Οι υπόλοιποι αθλητές που αποτελούσαν την ομάδα ήταν οι Αντώνης Ρούσσος, Βασίλης Χατζάκης και Λεωνίδας Δούνιας καθώς και το μοναδικό κορίτσι της αποστολής Δανάη Πρίντεζη.

Ακολούθησε στις 21-24/6 το Πανελλήνιο Κύπελλο για τους 11χρονους αθλητές, όπου οι συμμετοχές στα αγόρια έφτασαν τους 168 αθλητές και στα κορίτσια τις 75 αθλήτριες. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συνεχίστηκαν και τις δύο πρώτες ημέρες του Κυπέλλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από δύο ημέρες είχαν ολοκληρωθεί μόλις δύο ιστιοδρομίες για τα αγόρια και άλλες τόσες για τα κορίτσια. Αντιδιαμετρικά αντίθετος ο άνεμος την τελευταία ημέρα των αγώνων, με ένταση που έφτασε μέχρι τους 25 κόμβους (6 μποφώρ), δημιουργώντας κάποιες στιγμές, ακόμη και ακραίες συνθήκες. Η διοργάνωση τελικά ολοκληρώθηκε με 6 ιστιοδρομίες για κάθε στόλο (αγόρια, κορίτσια). Η τετραμελής ομάδα του Ν.Ο. Σύρου που αποτελούνταν από 2 αθλητές και 2 αθλήτριες, ανταποκρίθηκε σε όλες τις συνθήκες που επικράτησαν, από την πολλή ζέστη και την άπνοια μέχρι τους πολύ δυνατούς ανέμους.

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία στην ιστορία του Ομίλου μας σε Πανελλήνιο επίπεδο της κατηγορίας Optimist ήρθε από τον Ηλία Γαβιώτη, ο οποίος κατέκτησε την 4η  θέση και μάλιστα ισοβαθμώντας με τον 3ο  αθλητή. Η σταθερή απόδοση σε όλες τις καιρικές συνθήκες, η συγκέντρωσή του και φυσικά η προετοιμασία που έχει γίνει, έφερε αυτό το πολύ μεγάλο αποτέλεσμα για τον αθλητή αλλά και για όλη την ιστιοπλοΐα του Ν.Ο.Σ. Ικανοποιητική και η προσπάθεια των υπολοίπων αθλητών, λαμβάνοντας παρά τις μικρές ατυχίες που αντιμετώπισαν. Ο έτερος αθλητής της αποστολής, Γιάννης Καραβιώτης κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην 69η  θέση. Τα δύο κορίτσια της ομάδας Τόνια Μιχαήλ και Μυρτώ Μπουγιούρη, πλασαρίστηκαν στην 25η  και 41η  θέση αντίστοιχα, με τη δεύτερη να ξεκινά δυναμικά τις δύο πρώτες ημέρες αλλά μια ζημιά στο σκάφος της στην 1η  ιστιοδρομία της 3ης  ημέρας της στέρησε μια πολλή καλύτερη θέση στην κατάταξη.  Μεγάλη η χαρά για την σημαντικότατη διάκριση αλλά και ταυτόχρονα πίκρα για την απώλεια του μεταλλίου για μία μόλις θέση, επικρατεί στην ομάδα.

Τέλος, θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή του Ν.Ο. Πάρου, Γιώργο Κυπραίο και στον προπονητή του κ. Παναγιώτη Ταγαρόπουλο, για την κατάκτηση της 1ης  θέσης στον αγώνα του Κυπέλλου, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο αθλητών που υπάρχει στην Περιφέρεια των νησιών του Αιγαίου.

Όλα τα παραπάνω θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν χωρίς τη σημαντική βοήθεια που προσφέρει η εταιρεία Blue Star Ferries και η οποία για ακόμη μία φορά προσέφερε σημαντικότατη έκπτωση στα εισιτήρια της μετακίνησης των ομάδων μας και την ευχαριστούμε θερμά.

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Συμμετοχή του Ν.Ο. Σύρου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Laser 4.7 και Optimist

Λίγο πριν το δεύτερο γενικό lockdown στη χώρα, το τμήμα ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ν.Ο.Σ. πρόλαβε να συμμετάσχει στα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα για το έτος 2020, των κατηγοριών Laser 4.7 και Optimist που διεξήχθησαν 15-18/10/2020 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης και 30/10-2/11/2020 στη Χαλκίδα αντίστοιχα. Οι αγώνες ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για την άνοιξη και το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους αλλά οι επικρατούσες συνθήκες δεν είχαν επιτρέψει τη διεξαγωγή τους.