Υδάτινος Δρόμος για το Φάρο – Αποτελέσματα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ανοιχτής θάλασσας «Υδάτινος Δρόμος για τη Φάρο» στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας Σύρου.

Με το μεγάλο κολυμβητικό αγώνα και το καινοτόμο δρομικό αθλητικό γεγονός ‘’FAROS CHALLENGE’’, που ακολούθησε στο Φάρο, οι φίλοι των αθλημάτων «ανοιχτής θάλασσας» και «τρεξίματος» του νησιού και οι αθλητές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην αναβίωση του θεσμού.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου επιθυμεί θερμά να ευχαριστήσει το σύνολο των Φορέων και των Εθελοντών που συνέβαλαν στη διοργάνωση του ομολογουμένως πρωτοποριακού και τεχνικά δύσκολου «Υδάτινου δρόμου για το Φάρο».

Αναλυτικά «ευχαριστώ» στους συνδιοργανωτές, υποστηρικτές και χορηγούς θα ακολουθήσουν με την τελική ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής.

Τιμήθηκαν για τη συμβολή και προσφορά τους από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου το αθλητικό Σωματείο κολύμβησης του Παναθηναϊκού και η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Παρούσα και η Ε.Ο.Μο.Π, δια του Αντιπροέδρου της Γιώργου Χαραλάμπου, ο οποίος θα βρεθεί εκ νέου μαζί μας την ερχόμενη εβδομάδα για το “Syrathlon 2019”.

Στα αξιοσημείωτα των αγώνων 1,0 και 2,5 Km που πραγματοποιήθηκαν, τα πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν, με τη διαρκή παρουσία 11 ταχύπλοων σκαφών, επτά δυτών και 7 αθλητών κανόε-καγιάκ, καθώς και ιατρικής ομάδας υποστήριξης για τους 50 αθλητές/τριες που έλαβαν μέρος.

Η παρουσία δυο Διεθνών Αλυταρχών της FINA/Κ.Ο.Ε-L.E.N και 12 Κριτών  της K.O.E, καθώς και η επίσημη χρονομέτρηση από ειδικό συνεργάτη, εγγυήθηκε την πλήρη εφαρμογή των διεθνών κανονισμών.

Στο αθλητικό μέρος και των δυο αγώνων ξεχώρισαν οι διακρίσεις των αθλητών του Παναθηναϊκού Α.Ο, οι οποίοι σημείωσαν τα καλύτερα πλασαρίσματα. Πολύ καλές οι θέσεις και των αθλητών του ΝΟΣ.

Στις γυναίκες στη διαδρομή του 1,0 Km, νικήτρια ήταν η Υβόννη Πέννα αθλήτρια του Π.Α.Ο. Στη 2η θέση h Ιωάννα Σερβού και στην 3η η Κίρκη Κεφαλέα, επίσης αθλήτριες του Παναθηναϊκού (5η η Ράνια Κρητικού του Ν.Ο.Σ με 4η την Άννα Λαμπριανίδη-Οριανίδη του Π.Α.Ο).

Στο 1,0 km της κατηγορίας Ανδρών, αν και αγωνίστηκε με προβλήματα κακώσεων στον αριστερό του ώμο, ο Παναγιώτης Μπιτάδος, αθλητής του Ν.Ο Σύρου  για ακόμη μια φορά ήταν πρώτος, κερδίζοντας και πάλι τις εντυπώσεις. Στη 2η θέση, πολύ κοντά στον Παναγιώτη, ο Σπύρος Μπέλλος και στην 3η ο Νίκος Κουρλιούρος, αμφότεροι αθλητές του Π.Α.Ο

Στα 2.5 Km της κατηγορίας Γυναικών, η Βασιλική Κουβέλη, αθλήτρια του Π.Α.Ο αναδείχθηκε νικήτρια, ενώ ήταν 2η και στη γενική κατηγορία ανδρών – γυναικών στο αγώνισμα, χάρις στον πολύ καλό χρόνο που σημείωσε.

Στη 2η θέση των 2.5 Km τερμάτισε η ανεξάρτητη αθλήτρια από τη Νάξο Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη, ενώ 3η ήταν η αθλήτρια του Π.Α.Ο Στέλλα Αλεξοπούλου. Στην 4η θέση, με πολύ καλό χρόνο, η Ευαγγελία Πασσά (Ν.Ο.Σ)

Στα 2.5 Ανδρών το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ο Βασίλης Δεμέτης (Π.Α.Ο), σημειώνοντας εξαιρετικό χρόνο για τις καιρικές συνθήκες, ήταν – με αρκετή διαφορά –  ο 1ος νικητής.

Στο βάθρο και στην κατηγορία αυτή, οι αθλητές του Π.Α.Ο, Αλέξανδρος Παπαλέξης και Γεώργιος Κακάνης, καταλαμβάνοντας της 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Αρκετοί αθλητές του Ν.Ο.Σ ακολούθησαν, κλείνοντας την πρώτη 15άδα με τους νεαρούς πολίστες του Ν.Ο.Σ να έχουν 4 πλασαρίσματα από την 7η έως τη 12η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων στο συνημμένα αρχεία.

 

Αποτελέσματα 1 km

1000_results

 

Αποτελέσματα 2,5 km

2500_results

Συνημμένα αρχεία

1000_results
Τίτλος: 1000_results (0 click)
Size: 17 KB
2500_results
Τίτλος: 2500_results (0 click)
Size: 19 KB

About Ναυτικός Όμιλος Σύρου

Check Also

Έναρξη Οργανωμένων Προγραμμάτων Κολύμβησης του Ν.Ο. Σύρου

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 θα ξεκινήσουν τα οργανωμένα προγράμματα κολύμβησης του Ν.Ο. Σύρου στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου …